Heb ik een eigen risico bij een scooterverzekering?

In sommige gevallen heb je een eigen risico bij een scooterverzekering; dat betekent dat in geval van schade het bedrag van eigen risico wordt afgetrokken van de werkelijke schade. Heb je een hoog eigen risico (bijv. € 300,-) dan betaal je minder maandelijkse premie, maar in geval van schade betaal je de eerste € 300,- wel zelf.

  • WA verzekering: heb je alleen een WA verzekering, dan is enkel schade aan een ander verzekerd. Eigen risico is dan dus helemaal niet relevant, want je eigen scooter is niet verzekerd tegen diefstal of schade. Er is 1 uitzondering: wanneer een persoon onder de 26 met jouw scooter rijdt, en je bent zelf ouder dan 25, geldt een extra eigen risico. De hoogte daarvan verschilt per verzekeraar, je kan het vergelijken in onze tabellen (klik op de i naast eigen risico).
  • Niet vrijwillig (standaard) eigen risico: sommige verzekeraars (zoals Inshared) gaan standaard uit van een eigen risico, je hebt verder geen keuze.
  • Vrijwillig eigen risico: in geval van vrijwillig eigen risico bij een scooterverzekering kies je zelf de hoogte van het eigen risico. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie.