Wat kost een scooterverzekering?

Wat kost een scooterverzekering?

Wat kost een scooterverzekering? Een vraag die we vaak voorbij zien komen. We hebben daarom besloten om je te helpen bij het bepalen van de hoogte van je maandelijkse premie kosten. De kosten van een scooterverzekering verschilt per persoon en per verzekering. Dit komt voornamelijk, omdat de kosten van de premie afhangt van verschillende factoren. Je kunt hierbij denken aan:

 • Je leeftijd
 • De woonplaats (postcode)
 • Het aantal opgebouwde schade vrije jaren
 • Het type scooter en het bouwjaar
 • Het bouwjaar van de scooter
 • Extra accessoires van je scooter
 • De aanvullende dekkingen
 • De hoogte van je eigen risico

We lichten hieronder in het kort de verschillende factoren toe die invloed hebben op de kosten van je maandelijkse premie.

De factoren die de kosten van de premie beïnvloeden.

Je leeftijd

Je leeftijd speelt een belangrijk rol bij het berekenen van de kosten van de premie. Dit komt voornamelijk, omdat jongeren vaak meer schade rijden dan oudere bestuurders. Dit is dan ook de grootste reden waarom een scooterverzekering leeftijdsafhankelijk is.

De Woonplaats (postcode)

Woon je in een grote stad zoals Rotterdam of Amsterdam, dan zijn de risico’s op een ongeluk, diefstal of vandalisme een stuk groter. Omdat dit soort incidenten vaker gebeuren in grote steden zijn de kosten vaak hoger.

Het aantal opgebouwde schade vrije jaren

Net zoals bij een autoverzekering wordt bij een scooterverzekering de schadevrije jaren meegenomen in de berekening. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe lager je maandelijkse premie kosten worden. Elk jaar dat je geen schade rijdt aan je scooter, krijg je namelijk 1 schadevrije jaar. Als je dus al een aantal jaren schadevrij rijdt dan heb je volgens de verzekering “minder kans op risico” en zullen de kosten van de maandelijkse premie lager uitvallen.

Het type scooter en het bouwjaar

De kosten van een premie kunnen hoger uitvallen door het type scooter en het bouwjaar. Bij een Vespa zal de premie hoger uitvallen dan bij een Kymco omdat, de verkoopprijs van een Vespa vaak hoger ligt. Het bouwjaar van een scooter telt ook mee.

Extra accessoires van je scooter

Wanneer je een scooterverzekering wilt afsluiten is het ook mogelijk om extra accessoires mee te verzekeren. Je kan hierbij denken aan een muziekspeler, windscherm of andere aanpassingen aan je scooter. Het is vaak wel handig om de accessoires mee te verzekeren. De accessoires van je scooter zijn later aangebracht en zijn dus niet meegenomen is de cataloguswaarde van de scooter. Besluit je de accessoires mee te verzekeren dan heeft dit natuurlijk invloed op de totale kosten van je premie. Een aanvullende dekking kost immers extra omdat, je uitgebreider je scooter dekt.

De aanvullende dekking 

De basisdekking van een scooterverzekering heeft ook invloed op de kosten van je premie. Je bent wettelijk verplicht om een WA verzekering af te sluiten, deze kost dan ook het minst! Wil je extra verzekerd zijn tegen bijvoorbeeld diefstal en aanrijding dan gaan de kosten van je premie omhoog. De dekkingen zijn in 3 opties beschikbaar.

 • WA (Wettelijk Aansprakelijkheid)
 • WA+ Diefstal (WA+ Beperkte Casco)
 • WA+ All Risk (WA+ Diefstal en aanrijding)

De verzekeraar loopt minder risico bij een WA verzekering vandaar, dat deze lager ligt in de kosten.

Video kostenberekening scooterverzekering

De hoogte van je eigen risico

Wanneer je een scooterverzekering  met diefstal en aanrijding hebt afgesloten dan betaal je standaard een eigen risico van bijvoorbeeld €125,-. Het is ook mogelijk om je eigen risico te verhogen tot €350,-. Door het verhogen van je eigen risico betaal je minder premie.

Goedkope scooterverzekering

Wil je graag een goedkope scooterverzekering afsluiten? Dan is het handig om scooterverzekeringen online te vergelijken op basis van premie. De hoogte van je premie wordt bepaald door factoren die hierboven toegelicht zijn. Je kan de premie zo goedkoop en zo duur maken als dat je het zelf wilt. Je kunt immers je scooter compleet verzekeren naar eigen wens. Daarbij helpt onze scooterverzekering vergelijker jou bij het maken van de juiste keus! Aan de hand van jouw gegevens vinden wij deals die het beste bij je wensen passen.

Beste scooterverzekering

Wanneer je een scooterverzekering uit kiest, is het altijd belangrijk om te kijken wat de juiste dekking is voor jouw financiële situatie.  De beste scooterverzekering is daarom ook de verzekering die het beste bij jouw huidige situatie past.

Scooterverzekering afsluiten

Zodra je een vergelijking hebt gemaakt en je een verzekering hebt uitgekozen op onze scooterverzekering vergelijken pagina. Is het mogelijk om direct en simpel je scooterverzekering af te sluiten.