Inshared scooterverzekering

vanaf € 16,09 p/m

Algemeen Inshared bromfietsverzekering

Inshared is een online schade verzekeraar, die wanneer er onder aan de streep geld overblijft, dat uitkeert aan haar klanten. Zo ook bij de Bromfiets verzekering.

De voornaamste voordelen van de Inshared scooterverzekering zijn:

  • Snel online verzekeren en snelle schade afhandeling
  • Accessoires inclusief je helm zijn meeverzekerd (bij All risk)
  • Jaarbeloning: je ontvangt mogelijk een deel terug.

Wat is verzekerd?

Inshared bied je 2 mogelijkheden om je scooter of brommer te verzekeren, namelijk WA en All risk. Inshared biedt dus geen WA plus variant aan.

WA

De WA (Wettelijk Aansprakelijkheid) verzekering is een verplichte verzekering. Mocht je schade veroorzaken aan een ander of andermans spullen met je bromfiets, dan ben je daar voor verzekerd.

All risk

De All risk bromfietsverzekering van Inshared dekt alle vormen van schade aan je scooter. Concreet betekent dat onder andere: diefstal, vandalisme, brand, storm,  bliksem, overstroming. Daarnaast ben je verzekerd indien je zelf schade aan je brommer veroorzaakt. (minus je eigen risico)

Aanvullende dekkingen

Je kan kiezen uit 3 aanvullende verzekeringen bij Inshared. Belangrijk om te weten is dat deze niet alleen van toepassing zijn ten aanzien van je scooter of brom fiets, maar ze gelden bij alle ongevallen, niet alleen met bromfiets.

Ongeval en blijvend letsel

Mocht er als gevolg van een ongeval met je scooter lichamelijk letsel met blijvende invaliditeit ontstaan of medische- of tandheelkundige hulp nodig zijn, dan ben je daarvoor gedekt. Je bent niet verzekerd indien er sprake is van zaken als psychische aandoeningen, opzet of roekeloosheid, misdrijf , alcohol, bedwelmende, opwekkende of geneesmiddelen, wedstrijden, slipcursus, bergtochten, betaalde sport. Voor de volledige lijst bekijk de polisvoorwaarden.

Ongeval en overlijden

Indien jij of een gezinslid een ongeluk krijgen met de brommer dat leidt tot overlijden, ontvang je (je familie) een uitkering van € 10.000,- . Hierbij gelden dezelfde uitzonderingsgevallen als hierboven bij blijvend letsel werden genoemd.

Rechtshulp ongeval

Met de module rechtshulp ongeval ontvang je juridische bijstand wanneer:

  • je betrokken bent bij een ongeval of deelneemt aan het verkeer
  • passagier bent van een vliegtuig of openbaar vervoer
  • in geval van overheidsmaatregelen (inbeslagname rijbewijs, strafvervolging)

Hoe wordt de premie berekend?

Bij Inshared betaal je premie, maar ontvang je eventueel ook nog wat terug als er weinig schades zijn geweest. Dat kan de echt betaalde premie dus mogelijk nog flink omlaag brengen, maar zeker is dat absoluut niet. De “normale” maandelijkse premie is afhankelijk van: woonplaats, je leeftijd (over het algemeen hoe ouder, hoe lager de premie) de aanschafwaarde (nieuwprijs) van je scooter of bromfiets, merk en type en bouwjaar. Naast de “teruggave” ontvang je ook korting voor opgebouwde schadevrije jaren.

Wat is niet verzekerd?

  • Onder andere: schade die wordt veroorzaakt door opzet, of als gevolg van alcohol- of drugsgebruik, wanneer de brommer is opgevoerd of als de brommer wordt verhuurd.

Eigen risico

Bij Inshared geldt een verplicht eigen risicio van € 250,- in geval van All Risk. Daarnaast geldt een extra eigen risico (net als bij andere verzekeraars) indien de bestuurder van de bromfiets die de schade heeft veroorzaakt jonger dan 26 was, en niet de bestuurder was zoals vermeld op de verzekeringspapieren.

Veelgestelde vragen Inshared scooterverzekering

  • Waar ben ik verzekerd (gedekt)? Via Inshared is je  bromfiets is verzekerd in heel Europa, Turkije, Israël, Marokko en Tunesië. Je ontvangt een groene kaart waarop staat waar je verzekerd bent.
  • Wanneer betaal ik? Je betaalt maandelijks (automatische incasso) of jaarlijks.
  • Hoe kan ik de scooterverzekering weer opzeggen? Je kan de verzekering dagelijks opzeggen.

Polisvoorwaarden Inshared scooterverzekering

Ben je op zoek naar meer details en informatie, lees dan ook de InShared Scooterverzekering polisvoorwaarden. Voor een overzicht van de voorwaarden en dekkingen kan je de verzekeringskaarten van InShared bekijken:

 

vanaf € 16,09 p/m