Centraal Beheer scooterverzekering

vanaf € 7,62 p/m

Algemeen Centraal Beheer scooterverzekering

Centraal Beheer is een welbekende verzekeraar uit Apeldoorn. Met de scooterverzekering (bromfietsverzekering) van Centraal Beheer kan je niet alleen je scooter of bromfiets verzekeren, maar ook je speed pedelec.

De voornaamste voordelen van de Centraal Beheer scooterverzekering zijn:

 • Relatief lage premie
 • Hulp bij schade door een ongeluk
 • Tot 1 jaar na aankoop de aanschafwaarde terug bij total loss en diefstal (bij WA+ Beperkt Casco en All Risk)
 • Je helm en accessoires zijn standaard meeverzekerd

Wat is verzekerd?

Deze scooterverzekering wordt in 3 varianten aangeboden, namelijk WA, WA Plus Beperkt Casco en All Risk. Daarnaast is het mogelijk de dekking van deze standaard pakketten nog uit te breiden met bijvoorbeeld een opzittenden verzekering of pechhulp Nederland.

WA

Met WA dekking ben je verzekerd voor Wettelijke Aansprakelijkheid, hetgeen betekent dat wanneer jij schade veroorzaakt aan een ander (of eigendom van een ander) je deze schade niet zelf hoeft te betalen. Een WA verzekering is de meest eenvoudige en tevens een verplichte verzekering.

WA plus (beperkt casco)

Met de WA plus beperkt casco bromfietsverzekering van Centraal Beheer ben je naast WA ook verzekerd van de volgende zaken:

 • Diefstal en Total loss schade gevallen. In deze gevallen ontvang je de volledige aanschafwaarde indien de schade of diefstal binnen 1 jaar na aankoop ontstaat (met een maximum van € 10.000-, overigens). Na de periode van 1 jaar wordt de dagwaarde gehanteerd.
 • Schade a.g.v. brand en natuur. Hieronder vallen ook storm, overstroming, aanrijding met een dier. Overigens zijn je helm en accessoires standaard meeverzekerd bij Centraal Beheer.

All risk

Indien je ook verzekerd wilt zijn voor schade aan je eigen scooter of bromfiets, waaraan jezelf schuldig bent of als gevolg van vandalisme, kies dan voor de All risk dekking van Centraal Beheer. Bijvoorbeeld: ik laat mijn scooter per ongeluk omvallen en er is daardoor schade ontstaan. Deze schade wordt dan vergoed. Let op: daarvan wordt het bedrag van je eigen risico nog wel van afgetrokken)

Aanvullende dekkingen

Naast de basis dekkingen, kan je bij Centraal Beheer kiezen voor de volgende aanvullende dekkingen:

Opzittendenverzekering

Een opzittendenverzekering vergoedt persoonlijke schade als gevolg van bijvoorbeeld een ongeluk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de persoon die bij je achterop zit. Gevolgen van een ongeluk kunnen bijvoorbeeld zijn: verlies van inkomen (doordat er niet meer gewerkt kan worden), hulp in de huishouding en zelfs overlijden. In dat geval kan een opzittendenverzekering van Centraal Beheer uitkomst bieden. Samengevat biedt de dekking:

 • Een vergoeding van maximaal € 75.000,- bij persoonlijke schade.
 • Maximaal € 5.000,- vergoeding voor schade aan bagage, kleding en spullen op en in je bromfiets.
 • De kosten van een uitvaart, als jij of andere opzittenden hiervoor geen verzekering hebben afgesloten.
 • Je ontvangt 75% van het schadebedrag als jij of je meerijder geen helm droeg.

Pechhulp Nederland

Je kan een extra dekking bij je scooterverzekering van Centraal Beheer afsluiten voor Pechhulp in Nederland. De verzekering betreft ondermeer: reparatie onderweg, vervoer van jezelf en je bromfiets naar locatie in Nederland en max. 5 dagen vervangend vervoer.

Rechtsbijstand Verkeer en medisch

Mocht je een ongeluk hebben waarbij een juridisch conflict ontstaat of een ander conflict in het verkeer hebben, dan kan juridische bijstand nodig zijn. Met rechtsbijstand Verkeer en Medisch van Centraal Beheer ben je dan verzekerd van juridisch advies tot € 50.000,- en er geldt geen wachttijd.

Hoe wordt de premie berekend?

De premie die je maandelijks (of jaarlijks) betaald, is bij Centraal Beheer afhankelijk van de volgende factoren: locatie (waar woon je), je leeftijd (over het algemeen hoe ouder, hoe lager) de aanschafwaarde (nieuwprijs) van je scooter of bromfiets en je vrijwillig eigen risico. Je ontvangt geen korting voor schadevrije jaren.

Wat is niet verzekerd?

 • Onder andere: schade die wordt veroorzaakt door opzet, of als gevolg van alcohol- of drugsgebruik, wanneer de brommer is opgevoerd of als de brommer wordt verhuurd.

Eigen risico

Er is geen verplicht eigen risico bij de scooter verzekering van Centraal Beheer. Wel kan je dus kiezen voor een hoger eigen risico (bij WA plus en All risk), namelijk € 150,- of € 300,-. In dat geval betaal je dus een deel zelf wanneer er een schade is, maar in ruil krijg je een lagere maandpremie. Ook even goed opletten: alle verzekeraars, , rekenen een hoger eigen risico wanneer de persoon die het ongeluk veroorzaakt jonger dan 26 is en niet degene die op de verzekering staat.  Bij Centraal Beheer is dat € 750,- extra eigen risico.

Veelgestelde vragen Centraal Beheer bromfiets verzekering

 • Waar ben ik verzekerd (gedekt)? Via  is je  bromfiets is verzekerd in heel Europa, Turkije, Israël, Marokko en Tunesië.
 • Wanneer betaal ik? Je betaalt maandelijks (automatische incasso) of jaarlijks.
 • Hoe kan ik de scooterverzekering weer opzeggen? Je kan de verzekering dagelijks opzeggen.

Polisvoorwaarden Centraal Beheer scooterverzekering

Ben je op zoek naar meer details en informatie, lees dan ook: Centraal Beheer Scooterverzekering polisvoorwaarden of de Centraal Beheer Scooterverzekering verzekeringskaart.

vanaf € 7,62 p/m