Beste ART3 Scootersloten

ART3 scooterslot ter illustratie

Scooters zijn een populair vervoermiddel voor zowel jongeren als ouderen. Ze zijn gemakkelijk te besturen, zijn snel en kunnen gemakkelijk door het verkeer manoeuvreren. Maar helaas zijn ze ook een populaire prooi voor dieven. Daarom is het belangrijk om je scooter goed te beschermen tegen diefstal. Een van de beste preventieve maatregelen die je kunt treffen, is het gebruik van een ART3 goedgekeurd scooterslot.

Wat is een ART3 scooterslot?

ART3 scootersloten zijn sloten die voldoen aan de kwaliteitsnormen van de Stichting ART, die is opgericht om de diefstal van fietsen, scooters en motorfietsen te verminderen. ART staat voor Stichting ART Keurmerk en de certificering is gebaseerd op de Europese normen. ART3 scootersloten worden door veel verzekeraars beschouwd als het minimum beveiligingsniveau voor scooters.

Er zijn verschillende soorten ART3 scootersloten op de markt, waaronder kettingsloten, beugelsloten en schijfremsloten. Elk type slot heeft zijn eigen voor- en nadelen, en het is belangrijk om het juiste slot voor jouw situatie te kiezen.

Kettingsloten zijn de populairste en meest veelzijdige optie. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en diktes en kunnen worden gebruikt om jouw scooter aan een vast object te bevestigen. Beugelsloten zijn iets minder veelzijdig, maar bieden een hoge mate van beveiliging. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en kunnen worden bevestigd aan een speciaal daarvoor ontworpen beugel onder het zadel van jouw scooter. Schijfremsloten zijn de meest compacte optie en zijn gemakkelijk te dragen. Ze kunnen worden bevestigd aan de schijfrem van jouw scooter en bieden een goede beveiliging.

Waarom een ART3 scooterslot gebruiken?

Het gebruik van een ART3 scooterslot heeft verschillende voordelen. Zo biedt het een hoge mate van beveiliging tegen diefstal en ontmoedigt het dieven om je scooter te stelen. ART3 scootersloten zijn ontworpen om de meeste diefstalpogingen te weerstaan en bieden daardoor een hoge mate van bescherming voor jouw scooter. Ook kan het gebruik van een ART3 scooterslot je helpen om jouw scooter te verzekeren. Veel verzekeringsmaatschappijen vereisen dat je minimaal een ART3 scooterslot gebruikt om jouw scooter te beschermen tegen diefstal. Door een ART3 scooterslot te gebruiken, kun je dus niet alleen de veiligheid van jouw scooter verbeteren, maar ook je verzekeringspolis in orde houden.

Beste ART3 Scooterslot

Om het beste scooterslot te vinden hebben wij een aantal ART3 goedgekeurde scootersloten met elkaar vergeleken. De ART3 scootersloten die we hebben geselecteerd (zie onderstaande alinea), blinken uit in zowel hun stevigheid als gebruiksgemak. Met geavanceerde beveiligingsfuncties en duurzame materialen bieden deze sloten een hoog niveau van bescherming voor jouw waardevolle scooter. Of je nu jouw scooter in een drukke stad of een afgelegen gebied parkeert, deze sloten bieden gemoedsrust en vertrouwen.

Vinz Kungur Kettingslot

Het Vinz Kungur scooterslot is een ART 3-gecertificeerd slot met een lengte van 300 cm en een kettingdikte van 38 mm. Gemaakt van gehard staal, biedt het een hoogwaardige beveiliging tegen diefstal voor scooters en fietsen. Het slot is stof- en waterbestendig, heeft een afsluitbaar sleutelgat en wordt geleverd met drie sleutels. Met een dikte van 10 mm voor de schakels en 14 mm voor de beugel, is het robuust en betrouwbaar.

Voordelen:

  1. Lange ketting wat zorgt voor een grote reikwijdte
  2. Geschikt voor veel verschillende scootermerken: Vespa, AGM, Kymco
  3. Gemaakt van gehard staal

 AXA Newton Pro Beugelslot

De Newton Pro is een robuust beugelslot met een gehard stalen beugel van 17 mm die gemakkelijk je scooter beschermt tegen diefstal. Het slot heeft een ART 3-keurmerk, waardoor je je fiets of scooter kunt verzekeren. Met een beugellengte van 19 cm kun je je scooter aan een paal of hek vastmaken. De cilinder is voorzien van een anti-boorplaat en een afdekkap die beschermt tegen vocht en vuil. Het slot kan eenvoudig aan het frame worden bevestigd met de meegeleverde houder. J

Voordelen:

  1. Handige beugelengte
  2. Gemakkelijk mee te nemen
  3. Inclusief Anti-boorplaat

SXP Schijfremslot

Het SXP schijfremslot is een eenvoudig te gebruiken slot dat zorgt voor de beveiliging van motoren en scooters tegen diefstal. Met het ART 4 keurmerk is dit slot goedgekeurd voor diefstalverzekeringen van scooters, brommers en de meeste motoren (controleer altijd de specifieke voorwaarden van de verzekeraar). Het compacte formaat van het slot maakt het gemakkelijk op te bergen in een jaszak, zodat je op elk gewenst moment je motor of scooter kunt beveiligen. Het SXP slot wordt geleverd met een handig opbergtasje en een reminderkabel. Het slot heeft een beugeldikte van 17 mm, een binnenmaat beugel van 55 mm lengte en 38 mm breedte. Het is gemaakt van gehard staal, is stof- en waterbestendig en heeft een afsluitbaar sleutelgat

Voordelen:

  1. Compact en draagbaar
  2. Inclusief opbergtasje en reminderkabel
  3. Stof- en waterbestendig

Zorg voor een goede scooterverzekering

Naast het gebruik van een ART goedgekeurd scooterslot, kan het verstandig zijn om je scooter te verzekeren tegen diefstal. Je kan namelijk diefstal nooit volledig voorkomen. Met een goede scooterverzekering kun je tenminste ervoor zorgen dat financiële schade is gedekt wanneer je scooter wordt gestolen. Ga voor de beste scooterverzekering, naar onze pagina scooterverzekering vergelijken.

 

5/5 - (1 stemmen)