Top 5 scooter helmen

Vrouw die haar scooterhelm opklikt

Wat is een goede scooter helm? Tegenwoordig kan je met een steeds hogere snelheid over de wegen. Daarom is een goede scooter helm onmisbaar! Er zijn enorm veel soorten scooterhelmen. Bijvoorbeeld dichte helmen of een helm met een scherm. Het belangrijkste is dat je een scooterhelm vindt die bij je eigen situatie past. Zo kan je veilig deelnemen aan het verkeer en gefocust rijden. Per 1 januari 2023 is het ook voor snorfietsers verplicht om een helm te hebben. 

Hieronder hebben we voor jou in het kort 5 top scooter helmen uitgelicht. De helmen worden vergeleken op prijs, kwaliteit en kenmerken. De helmen zijn geschikt voor de helmplicht op de snorscooter. Hopelijk wordt de keuze zo net iets makkelijker voor jou.

1. Vinz Fiori

 

De Vinz Fiori is een scooterhelm met een goede pasvorm. Het is belangrijk dat een scooter helm comfortabel zit. De Vinz Fiori biedt veel comfort vanwege de zachte binnen voering. Daarnaast is de Vinz Fiori  verkrijgbaar in de verschillende maten XS tot en met XL. Ook beschikt de helm over een goede sluiting die makkelijk open en dicht gaat. De sluiting zorgt ervoor dat de helm goed op zijn plek blijft zitten en zich niet zomaar verplaats of af gaat. 

De helm weegt 980 gram, waardoor die makkelijk verplaatsbaar is. Dit is in vele gevallen niet nodig, omdat de helm vrijwel in alle buddy’s past. Tot slot is de scooter helm verkrijgbaar in dertien kleuren waardoor de helm goed bij je scooter zal passen. Het merk Vinz Fiori biedt een comfortabele lichte helm met een goede kwaliteit tegen de laagsteprijsgarantie. 

Voordelen Vinz Fiori:

 • ECE-22.05 goedgekeurd 
 • Comfortabel
 • Licht van gewicht
 • Dertien verschillende kleuren 
 • Uitneembare en wasbare oorpads
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren 

Bekijk Vinz Fiori Scooterhelm

2. Vito Loreto

Vito Loreto Jethelm - Motorhelm & Scooterhelm - Mat zwart - Maat M

De Vito Loreto is een mooie scooter helm met een goede pasvorm voor een zeer goede prijs. De helm is verkrijgbaar in de maten XS tot en met Xl. Daardoor is de helm altijd geschikt voor jouw hoofd. De helm biedt ook ruimte om eventueel een headset te installeren voor navigatie. Verder heeft de helm een schermpje die je ogen tegen de regen en wind beschermt. 

De helm kan gedragen worden door zowel mannen als vrouwen. Daarnaast heeft de helm een gebruiksvriendelijke veiligheidssluiting en voldoet de helm aan het ECE standaard. Wil je niet te veel geld uitgeven aan een helm, maar wel goede kwaliteit? Dan is de Vito Loreto een zeer geschikte scooter helm voor jou. 

Voordelen Vito Loreto:

 • Goede pasvorm
 • ECE goedgekeurd
 • Voorzien van helder vizier
 • Uitneembare en wasbare oorpads

Bekijk Vito Loreto Scooterhelm

3. Beon B702

Beon B702 Systeemhelm Scooterhelm Motorhelm Mat Zwart - Maat M / 57 cm

 

De Beon B702 scooterhelm is een helm met een mooi design. De helm beschikt over een licht getint vizier die de uitstraling extra dimensie geeft. De scooterhelm staat ook wel bekend als systeemhelm. Een systeemhelm is een helm met een opklapbaar kinstuk. De helm beschikt over een kinstuk dat 180 graden gedraaid kan worden. De systeemhelm kan naast de scooter ook voor de motor gebruikt worden. Daarnaast heeft de helm ook een luxe binnenwerk. Hierdoor blijft je haar goed zitten en blijf je warm.  De scooterhelm is verkrijgbaar in de maten XS tot en met XXL. Kortom de Beon B702 is een veilige helm met een luxe uitstraling. 

Voordelen Beon B702:

 • Zeer goede kwaliteit
 • Goede bescherming
 • Luxe binnenwerk

Bekijk Beon B702 Scooterhelm

4. Vito Bruzano

Vito Bruzano Jethelm - Motorhelm - Mat Zwart - Maat L

De Vito Bruzano is een razend populaire stoere helm. De helm ziet er sportief uit met een mooie uitstraling. Daarnaast is de helm waterdicht en komt die goed van pas met regenachtig weer. In Nederland is dat toch handig. De helm heeft een ECE-22.05 goedkeuring en kan in heel Europa op de openbare weg gebruikt worden voor zowel de scooter als de motor. De helm is zeer comfortabel door zijn lichte gewicht, uitstekende pasvorm en uitneembare- en uitwasbare binnenvoering. De scooterhelm is van het merk Vito. Dit merk staat bekend om zijn scooter helmen van hoge kwaliteit. De helm is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren en vijf verschillende maten. 

Voordelen Vito Bruzano:

 • Uitstekende pasvorm
 • Uitneem- en uitwasbare binnenvoering
 • ECE-22.05 goedgekeurd 
 • Luchtventilatiesysteem
 • Microlock kinband snelsluiting

Bekijk Vito Bruzano Scooterhelm

5. Vito Palermo

Motorhelm - HELM VITO JET PALERMO GLANS WIT L Scooter & Motor

De Vito Palermo is een mooie scooter helm, voor weinig geld. De helm beschermt je hele gezicht met het lange en heldere vizier. Het vizier zorgt er ook voor dat je gezicht niet veel wind opvangt. Ook beschikt de helm over ventilatie openingen, waardoor het niet te warm wordt. De Vito Palemo is ECE-22.05 goedgekeurd en kan door heel Europa gebruikt worden op de openbare weg. De helm heeft een goede pasvorm en weegt 1070 gram. De helm is gebruiksvriendelijk en kan makkelijk meegenomen worden. De scooterhelm is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren zwart en wit. Daarnaast is de helm verkrijgbaar in vijf verschillende maten. 

Voordelen Vito Palemo:

 • Lang helder vizier
 • Uitstekende pasvorm
 • ECE-22.05 goedgekeurd

Bekijk Vito Palemo Scooterhelm

3.4/5 - (16 stemmen)