Vespa verzekeren

Wil je graag je Vespa verzekeren? Dat kan zeker! Op deze pagina vertellen we alles wat jij moet weten over de Vespa verzekering en hoe je deze scooters kunt verzekeren. Vespa’s zijn over het algemeen wat duurdere scooters, waardoor het al snel wordt aangeraden om een goede verzekering af te sluiten. Met een WA scooterverzekering kun je jouw Vespa verzekeren tegen schade toegebracht aan anderen. Deze basisdekking is uit te breiden met opties voor diefstal en schade die je zelf veroorzaakt, afhankelijk van het type verzekering dat je kiest. In dit artikel zullen we verder ingaan op de diverse dekkingsmogelijkheden. Eerst behandelen we hoe je een Vespa verzekering kunt afsluiten en welke factoren van invloed zijn op de kosten van de premie.

Vespa met zee op achtergrond

Zo verzeker je een Vespa

Vespa’s zijn zeer populaire scooters, zowel onder jongeren als onder ouderen. De Vespa heeft een strak uiterlijk en zijn kwalitatief zeer goed. Door zijn populariteit, uitstraling en kwaliteit is de aanschafwaarde en de dagwaarde van een Vespa hoger dan bij de meeste andere scooters. Het kan daarom verstandig zijn om een WA+ verzekering (en idealiter een all risk verzekering) af te sluiten. Een Vespa verzekeren doe je met een algemene scooterverzekering. Je betaalt de verzekeraar een maandelijks bedrag, ook wel een premie genoemd. Na het afsluiten van de verzekering kan je veilig de weg op met je Vespa. Het is in Nederland verplicht om minimaal een WA verzekering te hebben voor je scooter, anders mag de scooter ook niet de weg op.

Bepalende factoren premie Vespa verzekering

Er zijn een aantal belangrijke factoren die bepalen hoe hoog de premie is die je betaalt voor het verzekeren van je Vespa. Hieronder zullen we deze factoren met je bespreken:

  • Merk, model en bouwjaar: De eerste drie factoren die een rol spelen zijn het merk, model en bouwjaar. We hebben het in de inleiding al kort besproken, maar Vespa’s zijn duurder om te verzekeren, in verband met de hogere dag- en aanschafwaarde van dit merk. Daarnaast is het specifieke model van invloed op de premie. Bij een Vespa sprint ligt de premie hoger dan bij een Vespa LX. Als laatste is er het bouwjaar. Voor een scooter met een ouder bouwjaar zal een lagere premie worden berekend dan voor een nieuwe scooter, wat terugvalt op de dagwaarde van de scooter.
  • Leeftijd bestuurder: Leeftijd is een rol die meespeelt als het gaat om de scooterverzekering. Jongere bestuurders zijn over het algemeen minder ervaren dan oudere bestuurders, waardoor de premie hoger ligt.
  • Woonplaats: Op basis van de plaats waar je woont en je postcode kan de premie veel hoger of lager zijn. De premie in steden ligt veel hoger dan in een rustig dorp. Dit heeft alles te maken met de hogere diefstalgevoeligheid in de steden.
  • Schadevrije jaren: Als je eerder al een scooter en scooterverzekering hebt gehad, dan heb je waarschijnlijk schadevrije jaren opgebouwd. Een schadevrij jaar is een soort korting die je krijgt voor goed rijgedrag.

Als je genoeg informatie denkt te hebben en aan de slag wilt gaan met het zoeken van een scooterverzekering, dan willen we je graag helpen! Via onze scooterverzekering vergelijker maken wij het vergelijken van de verzekeringen voor jouw Vespa een makkelijke stap. Bovendien ga je er ook nog vandoor met de beste prijs!

De verschillende dekkingsvormen voor jouw Vespa

In de intro vertelden we je al kort over de WA verzekering die verplicht is om op de weg te mogen met jouw Vespa. Onder deze kop gaan we dieper in op de verschillende dekkingsvormen die je kunt afsluiten.

WA scooterverzekering

Als eerste is er de WA scooterverzekering. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid en is een verplichte verzekering voor elk voertuig dat op de openbare weg rijdt. Met een WA scooterverzekering ben je gedekt tegen schade die je aan anderen aanricht. Als je op zoek bent naar een goedkope scooterverzekering dan is een WA verzekering het meest voor de hand liggend.
Premie per maand: €7,62Premie per maand: €16,09Premie per maand: €9,57
Bereken PremieBereken PremieBereken Premie

WA+ scooterverzekering

Na de WA scooterverzekering is er de WA plus verzekering. Deze verzekering dekking voor schade aan anderen, maar ook voor diefstal, inbraak, brand, storm en natuurrampen. Als je een gloednieuwe Vespa koopt is het verstandig om minimaal een WA+ verzekering af te sluiten. Vespa’s zijn diefstalgevoelige scooters, waardoor het zeker de moeite waard is om je hiervoor te verzekeren.Premie per maand: €15,49Premie per maand: €13,14
Bereken PremieBereken Premie

All risk scooterverzekering

De all risk scooterverzekering wordt vaak afgesloten voor Vespa’s. Dit komt doordat de schade die je kan oplopen allrisk verzekerd is. Zeker bij een duurdere scooter is een onderdeel of laklaag vervangen vaak behoorlijk duur. Door een All risk verzekering af te sluiten ben je compleet verzekerd tegen de schade die je oploopt met je scooter, ook wanneer je de schade zelf hebt veroorzaakt. Kortom, ben je nog weleens onhandig of een echte ongeluksvogel? Dan is een all risk scooterverzekering zeker het overwegen waard.
Premie per maand: €41,72Premie per maand: €35,14Premie per maand: €29,41
Bereken PremieBereken PremieBereken Premie

Vind een goede scooterverzekering voor je Vespa

We hebben je alle informatie gegeven die je nodig hebt om te beginnen met het zoeken van een goede verzekering voor jouw Vespa, maar daar stoppen we niet! Op onze site hebben wij voor jou een tool ontworpen waarmee je objectief en eenvoudig de verschillende vespa verzekeringen per dekkingsvorm met elkaar kunt vergelijken. Via de knop onder deze alinea navigeer je snel naar deze vergelijkingstabel toe. We wensen je veel succes bij het verzekeren van je Vespa. Onthoud dat het belangrijk is om een verzekering te vinden die daadwerkelijk goede dekking biedt, vooral als het gaat om een Vespa. Veel rijplezier!

Naar de vergelijkingstabel