Vespa verzekeren

Vespa scooter

Vespa verzekeren

Op deze pagina kom je meer te weten over het verzekeren van je Vespa scooter. Welke verzekering het meest gekozen is en wat de mogelijkheden zijn in de verschillende verzekeringen.

Het verzekeren van een Vespa wordt over het algemeen gedaan doordat Vespa’s een hogere dagwaarde hebben dan meeste scooters. Een Vespa is dan ook geen bijzondere scooter maar een goed merk. Verschillende factoren kunnen van invloed zijn op de hoogte van de premie. Voorbeelden van deze facturen kunnen zijn:

  • De leeftijd van de scooter
  • Dagwaarde van de scooter
  • Schadeloos (no-claim) reiden met de scooter
  • De plaats waar de scooter zich begeeft

Het dekken van de Vespa

Als de Vespa op naam komt te staan ben je verplicht deze te verzekeren. Iedere scooterbezitter dient minimaal een WA verzekering te hebben. De WA verzekering dekt de schade die jij aan andere toedraagt.

Doordat de Vespa vaak een duurdere scooter is wordt deze meestal op zijn minst WA-Plus verzekerd. De Vespa verzekering is dan meestal tegen diefstal, brandschade, schade die jij aan anderen toebrengt en stormschade.

Allrisk Vespa verzekeren

De Allrisk verzekering is ook één van de meest voorkomende bij Vespa verzekeringen. Dit komt doordat dan de schade die je kan oplopen allrisk verzekerd is. Zeker bij een duurdere scooter is een onderdeel of laklaag vervangen vaak een aardig kostenplaatje.

Door een Allrisk verzekering af te sluiten ben je compleet verzekerd tegen de schade die je oploopt met je scooter. Zelfs al is deze door jouw veroorzaakt in een ongeluk of per ongeluk. Wat de verzekering alleen nooit verzekerd is door jouw opzettelijk gemaakte schade.

Scooterverzekeringen vergelijken

Het verzekeren van je scooter is zeker verplicht en ben je opzoek naar een verzekering, dan kan je deze het beste eerst vergelijken. Ook voor de andere scooters, snorscooters, bromfietsen of snorfietsen is er vast een verzekering die bij jou past. Vergelijk scooterverzekeringen om geld te besparen en tot de beste keuze te kunnen komen.